Mrt

LSG hazırlığındaki 8. sınıf  öğrencilerimizle okul gezilerimiz başlamıştır. Sultanbeyli Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi - Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nu ziyaret ettik.

AFET KOORDİNASYON VE EĞİTİM MERKEZİ GEZİSİ

Öğrencilerimiz için oldukça faydalı olan "Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi" gezimizde öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem de öğrendiler.

“Yapay Zekâ” Nedir?

Literatürde “Yapay Zekâ”nın tanımı, teknolojinin gelişmesiyle değişim göstermektedir.

Yapay zekâ, bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrollü robotun, genellikle akıllı varlıklarla ilişkili görevleri yerine getirme yeteneğidir. Terim sıklıkla akıl yürütme, anlam keşfetme, genelleme veya geçmiş deneyimlerden öğrenme gibi insanlara özgü entelektüel süreçlerle donatılmış sistemler geliştirmek amacıyla kullanılmaktadır.

Şbt

Okulumuzun spor klübü etkinlikleri devam etmektedir. Öğrencilerimiz haftanın dört günü yüzme dersi almaktadırlar.

Şbt

Üsküdar Burhan Felek Atletizm yarışmasında öğrencimiz Erhan Kuşdağ “yürüyüş” branşında 1. olmuştur. Ayrıca Burak Kuşdağ 3.  Furkan Sarıdağ ise 5. olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mukable'miz Devam Etmektedir

Şbt

1 Mart 2024 Cuma Günü Sabah Namazında Buluşuyoruz. Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimizle Beraber Eyyübi Camisi'ne Namaz Kılmaya Gidiyoruz. *Sultanbeyli Belediyesi Tarafından Okulumuz Bahçemize Otobüs Gönderilecektir. *Sonrasında Okulumuza Tekrar Dönüş Sağlanacaktır.

Şbt

7 Şubat 2024 Çarşamba gününden itibaren okulumuzda "Mukabele" (Hatim) başlayacaktır.

Hafta içi her gün saat 13.00 - 13.30 arasında okunacaktır.

Şbt

29 Aralık 2023 Cuma Günü Sabah Ezanı ile Birlikte Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimizle Beraber Mescid-i Aksa Camisi'ne Namaz Kılmaya Gidilecektir. *Sultanbeyli Belediyesi Tarafından Okulumuz Bahçemize Otobüs Gönderilecektir. *Namaz Sonrası Çay ve Çorba İkramı Yapılacaktır. *Sonrasında Okulumuza Tekrar Dönüş Sağlanacaktır

Ock

Valiliğimizin "Öğrenci Meclisi" projesi kapsamında, okulumuzda meclis üyeleri ile (Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, öğrenciler, öğretmenler, okul aile birliği başkanı) birlikte Ocak ayına ilişkin toplantı yapılmış, toplantıda okul ile ilgili değerlendirmeler konuşulmuştur.

PEYZAJ ÇALIŞMAMIZ

"Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin."(Hadis-i Şerif)

Okulumuzdaki toprak alanların bir kısmına ağaç dikilmiş, bir diğer kısmı da hobi bahçesi yapılmıştır. Okulumuz öğrencilerinde doğaya karşı farkındalık oluşturulmuş ve peyzaj çalışmaları yapılmıştır.

SEMİNER

Okul rehber öğretmenimiz Gülcan Özer tarafından modern çağdaki yeni neslin duygu, düşünce ve davranışlarını anlamak amacıyla seminer düzenlenmiştir.

Seminere , öğretmenlerin katılımı sağlanmıştır.

TARİHİ YARIMADA GEZİSİ

İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel bir komutan, o ordu ne güzel bir ordudur." (Hadis-i Şerif)

DYK'ye katılan öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte İstanbul'un fetih ayında ;  fethin anahtarı olan Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii gezisi düzenlendi.

Hem motivasyon hem de tarih bilinci oluşturulmak amaçlanmıştır.

LGS

LGS'ye hazırlanan ve gelecek yıl hazırlanacak olan öğrencilerimize liseler ve türleri hakkında bilgi verildi, liseler her yönüyle tanıtıldı.