İSTANBUL / SULTANBEYLİ - İBB Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu

POLİSLİK MESLEĞİ SEMİNERİ

Öğrencilerimizin ilgi, tercih ve yetenekleri , ruhsal ve fiziksel gelişimleri dikkate alınarak 8. Sınıf öğrencilerine mesleki rehberlik kapsamında polislik mesleği tanıtıldı. Öğrenciler, semineri veren polis memurlarına meslek ile ilgili sorular sorarak, polislik mesleğini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

KIZ VE ERKEK MESCİTLERİ

İBB Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu'nun kız ve erkek yeni mescitleri 2021 yılında kullanıma açılmıştır. Öğrencilerimiz vakit namazlarını ve Cuma namazlarını mescitlerde rahat bir şekilde kılabilmekte ve Kuran-ı Kerim okuyabilmektedirler.

SPORTİF ETKİNLİKLER

İBB Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu, sportif faaliyetlere oldukça önem vermekte ve sporun birçok dalında öğrenci yetiştirmektedir. Farklı şehirlerde yapılan (Samsun, Sivas vb.) Okullararası Müsabakalara katılarak önemli başarılar elde etmiştir. Futbol, atletizm ve futsal dallarında okul takımları kurulmuştur. Ayrıca; sınıflararası futbol turnuvaları düzenlenerek öğrencilerin spora olan ilgileri canlı tutulmaktadır.

CAMİ ZİYARET

8. Sınıf erkek öğrencilerimiz ile, Cuma günü Sultanbeyli ilçesinde yer alan "Eyyübi Camii" ni ziyaret etttik. Böylece öğrencilerimiz hem ibadetlerini yerine getirdiler hem de Eyyübi Camii imamı Bayram Çelik'in kendilerine verdiği küçük görevleri yerine getirerek mesleki bilgi ve becerilerini arttırabilme imkanı buldular.

ANNELER GÜNÜ PROGRAMIMIZ

27 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'te ikinci tatbikatımızı gerçekleştirdik.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

"Anne ve Babaya Saygı" Konulu Seminerimiz

İstanbul İl Risk Azaltma Planı - İRAP

İstanbul'un atide karşı karşıya kalması muhtemel doğal, teknolojik ve insan kaynaklı afetlere karşı direncini artırmak, bütünleşik afet yönetim esasları doğrultusunda eylemsel risk ve zarar azaltma çalışmalarını tespit etmek, kurumsal ölçekte ve hedef süreler içinde gerçekleştirme amacına matuf planlama çalışmaları yapmak amacıyla İçişleri Bakanlığımız emirleri doğrultusunda Valiliğimizce, 2021 yılının başından itibaren İstanbul İl Afet Risk Azaltma Plan (İRAP) çalışmalarına başlandı.   138 kurum ve kuruluşun, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin, akademisyenlerin ve alanında uzman 550 teknik personelin destek verdiği 2 çalıştay ve 101 toplantı sonrasında, tartışılan 38 afet türünden ilimizi daha fazla etkileyeceği öngörülen en önemli 9 tehlike türü başta olmak üzere, tüm doğal afet ve acil durum riskleri için süresi, asli sorumlusu ve destek sorumlusu belirlenerek kurumlarımız için risk azaltma eylemleri; 4 amaç, 34 hedef, 454 eylem olarak tespit edildi.

İstanbul İl Risk Azaltma Planı - İRAP dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

AFAD'ın ilgili web sayfası için tıklayınız.

OKUL KÜTÜPHANESİ

Okul kütüphanemiz, öğrenci ve öğretmenlerimizin etkin bir şekilde kullanabileceği, güncel ve özgün  niteliktedir. Öğrencilerin kitaplara ve kütüphaneye olan ilgilerini arttırmak amacıyla Kütüphane Haftası'nda pano hazırlanmış ve Kitap Toplama Kampanyası düzenlenmiştir. Ayrıca; Türkçe derslerinde gerek kütüphanede gerek sınıf ortamında okuma saatleri yapılarak öğrenciler kitap okumaya teşvik edilmektedir.

OKUMA KÖŞESİ

Öğrencilerin kitaba ulaşımını kolaylaştırmak, kitaplardan faydalanmalarını sağlamak,  kitap sevgisini ve kitaplara olan ilgilerini arttıtmak amacıyla okulumuzda "Okuma Köşesi"  oluşturulmuştur.

ÖĞRETMEN GELİŞİM SEMİNERİ

Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve sevgi, şefkat, saygı, merhamet, azim, kararlılık, sabır, sebat, fedakarlık gibi değerleri, kavramları üzerine okul müdüremiz Yasemin Can tarafından öğretmenlerimize seminer verilmiştir.

ANASINIFMIZ

MUHTARIMIZIN OKULUMUZU ZİYARETİ

Orhangazi Mahallesi Muhtarı Sayın Mehmet Oruç Bey okulumuzun okuma-yazma kursu ile anasınıfını ziyaret etti.