SPOR

"Türk gençliği sağlıklı yetişip Spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır." M.Kemal Atatürk

Okul beden eğitimi öğretmeni Oylum ATEŞ tarafından öğrencilerimizle futsal maçları düzenlenerek okul futsal takımları oluşturuldu.

Aynı zamanda geleneksel oyunlarımızdan yakartop, mendil kapmaca ve istop oynatilarak sınıflar arası müsabakalar düzenlendi. Sporun en eğlenceli halleriyle öğrencilerin gelişimi desteklendi.

RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ

On bir ayın sultanı Ramazan ayı okulumuza etkinlikleriyle geldi.

Okul içinde Kur'an'ı Kerim tilaveti ve Ramazan sohbetleri yapılırken okul dışında teravih namazı için okulumuz öğretmenlerinden Mustafa TEMEL ogrencilerle birlikte her gün başka bir caminin programına katılım sağladı.

Gözlerimiz ve gönüllerimiz Kur'an ile doldu.

21. YÜZYILDA ÖĞRETMENLİK BECERILERI ve EĞİTİMDE YENI YAKLAŞIMLAR

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Emre Pısdıl tarafından " 21. Yüzyılda Öğretmenlik Becerileri ve Eğitimde Yeni Yaklaşımlar" konulu makale taraması yapıldı.

Derleren araştırma makaleleri öğretmenlerle paylaşılmıştır.

MÜNAZARA ve ŞİİR KLİBİ

Okulumuz 8. sinif öğrencileri , öğretmenleri ile birlikte "Teknoloji yararli midir, zararli midir" konulu münazara etkinliği düzenledi. Öğrencilere kendi düşüncesini sentezleyebilme, inandıkları düşünceleri toplum karşısında  özgürce  savunma becerisi kazandırıldı.

Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu olan çocuklarimiz , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında şiir klibi hazırladılar.

Emeği geçen 6. sınıf öğrencilerimiz ile öğretmenimize teşekkür ederiz.

TÜBİTAK

Bilim , geleceğe giden yolları aydınlatan ışıktır. (Hacı Bektaş Veli)

Öğrencilerimizin bilimsel yayınları takip etmesi, okuması ve dinleyebilmesi amacıyla her sınıf düzeyi için online takip edilebilecek TÜBİTAK yayınları öğrencilerle paylaşıldı.

KUR'AN OKUMA ODASI

"Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir."  (Hz.Muhammed s.a.s)

Okulumuzda Kur'an Okuma Odası açıldı. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, rahleler, hat yazılı levhalar, tecvit ve Kur'an kıraati ile ilgili kitapların yer aldığı Kur'an Okuma Odası; öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur.

KÜTÜPHANEMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN HIZMETINDE

Öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapıp eserlerle buluşmalarına olanak sağlamak amacıyla 9.00-17.00 arasında okul kütüphanemiz, öğrencilerin kullanımına açık tutulmuştur.

Bu sayede öğrencilerimiz kütüphaneden daha çok yararlanabilmiş ve kutuphanemizin erişilebilirliği artmıştır.

HAYIRDA YARIŞIYORUZ

" İşte onlardır hayırlı işlerde koşarak yarışanlar ve onlardır bu işlerde hep önde gidenler!"

(Mü'minûn/61)

Ramazan-ı Şerif ayı için okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Rabia Ag tarafından namaz ve oruç ibadetleri için çizelge hazırlanmış ve isteyen öğrencilere dağıtılmıştır.

Bu sayede iyiliğin ve hayrın yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

AYASOFYA GEZİSİ

"Aydınlatıcı çalışmaların en iyisi, tarihtir. "

(Sallust)

17 Mart 2023 Cuma günü fethin sembolü Ayasofya Camii'ne gezi düzenlenerek bilgi, kültür ve tecrübe aktarımı sağlandı.

Sultanbeyli Belediyesi 'ne destekelerinden ötürü teşekkürler.

HZ. MUHAMMED'İN EĞİTIM ANLAYIŞI VE METODU

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Emre Pısdil tarafından "Hz. Muhammed'in Eğitim Anlayışı ve Metodu" konulu makale taraması yapıldı.

Derleren araştırma makaleleri , öğretmenler odasına asılmış, öğretmenlere gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

LİSE TANITIM GÜNLERİ

Lise tanıtım günleri kapsamında 8.sınıf öğrencilerine yönelik geziler düzenlendi.

Okul rehber öğretmenimiz Birsel Özdemir ve görevli öğretmenlerle birlikte gezilen liseler :

1.Fuat Sezgin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu

2.Aziz Sancar Anadolu Lisesi

3.Muhammet Fazlı Demir İmam Hatip Lisesi

4.Nilufer Hatun Kız İmam Hatip Lisesi

OKUYAN 7LER

Okulumuz öğrencilerinden oluşan yedişerli gruplarla Dost Kitaplar Kulübü kurduk.

Dost Kitaplar Kulübü'nde öğrencilerin yenilikçi düşünmelerini, olaylara farklı bakış açıları ile bakabilmelerini , empati yeteneğini ve kültürünü geliştirmelerini saglamak hedeflenmistir.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERI

Âsımın nesli diyordum ya nesilmis gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmusunu çiğnetmeyecek.

Şühedâ gövdesi, bir baksana; dağlar , taşlar,

O rükû olmasa , dünyada eğilmez başlar!

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde bizlere mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle andık, anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

MENTÖRLÜK VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTİMİ

Okulumuz rehber öğretmeni Gülcan Özer tarafından tüm öğretmenlere yönelik "Mentörlük ve Öğrenci Koçluğu Eğitimi" verilmiştir. Eğitim, okulumuz konferans salonunda öğretmenlerimizin katılımıyla yapılmıştır.

GÜVENLİ INTERNET KULLANIMI VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI SEMİNERİ

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hande E. Karabulut tarafından 22 Mart Çarşamba günü, konferans salonunda "Güvenli İnternet Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması " konulu seminer düzenlenmiş ve öğretmenlerin katılımı sağlanmıştır.